Meny

Her er våre mange fristelser!

På Sofienlund Spiseri benytter vi sesongens lokale råvarer, men inspirasjonen til rettene henter vi fra hele verden med stor skaperglede. Vi er overbevist om at du merker dette i rettene som er laget fra bunnen med varme og kjærlighet med omtanke for deg som vår gjest.

-Kjøkkensjefen Linus

Lunsjmeny:

Serveres fra kl. 11:00 - 15:00

Lunsj

Dagens suppe

Allergener: Spør din servitør

185,-

Ribbesandwich

Spicy kålsalat, aprikos- og eplechutney, sesamdressing, grillet surdeigsbrød

Allergener: Hvete, Egg, Melk, Sesam

205,-

Kombo

Prøv dagens «half and half kombo» Halv Spiseriet’s sandwich og halv dagens suppe

195,-

Dagens fiskerett

Allergener: Spør servitøren

225,-

Dessert

Multe og hvit sjokolademousse

Multegele, brunet mandelkake, ristet sjokolade, yoghurtis

Allergener: Hvete, Egg, Melk, Mandel

135,-

Karamellpudding

Kandisert appelsin, sjokoladesvamp, crème chantilly

Allergener: Hvete, Egg, Melk

135,-

Norske modne oster

Fikenkompott, brød

Allergener: Hvete, Melk, Sulfitt

185,-

kokkens anbefaling

Fenalår salat

Snøball mozzarella, granateple, ristede mandler, tomat, grønnkål, balsamico dressing med honning, krutonger

 Allergener: Hvete, Melk, Mandler, Sulfitt

210,-

Risotto

Honningglasert gresskar, sjøgress, ristede gresskarkjerner

Allergener: Melk

205,-

Gravet laks

Dillstuet potet med rosenkål, grønnkål, rødløk, sennepsdressing

Allergener: Melk, Fisk, Sennep, Sulfitt

215,-

Spiseriet’s Angusburger 

Potet bun, rødløk, bacon, røkt mozzarella, agurk relish og harrisa majones

Allergener: Hvete, Egg, Melk, Sulfitt

225,-

Pizzameny:

Serveres fra kl. 11:00 - 22:00

Pizza

Capricciosa

Tomatsaus, prosciutto cotto, mozzarella, portobellosopp, oliven, espelette pepper

Allergener: Hvete, Melk, Sulfitt

215,-

BBQ kylling

BBQ-saus, mozzarella, kylling, rødløk, cherrytomat og koriander

Allergener: Hvete, Melk, Sulfitt

215,-

Chorizo

Hvitsaus, chevre, chorizo, syltet jalapeño, koriandermajones, fersk koriander

Allergener: Hvete, Egg, Melk, Sulfitt

215,-

Salami vulcano

Tomatsaus, salami Ventricina, mozzarella, chili, oliven, rødløk og oregano

Allergener: Hvete, Melk, Sulfitt

225,-

Parma

Hvitsaus, parma, brillat savarin, druer, pinjekjerner

Allergener: Hvete, Melk, Sulfitt, Pinjekjerner

225,-

Salsiccia

Hvit saus, mozzarella, salami picante salsiccia, nduja, rødløk og gorgonzola

Allergener: Hvete, Melk, Sulfitt

230,-

Villsvin

Steinsoppkrem, mozzarella, kantarell, shiitake, Villsvinsalami

Allergener: Hvete, Melk

235,-

Vegetar pizza

Margherita

Tomatsaus, mozzarella og basilikum

Allergener: Hvete, Melk

205,-

Quattro formaggi

Tomatsaus, mozzarella, gorgonzola, taleggio og parmesan

Allergener: Hvete, Melk

215,-

Trøffel

Trøffelsaus, mozzarella, skogsopp og taleggio

Allergener: Hvete, Melk

215,-

Vegan Pizza

Aubergine og miso

Vegansk mozzarella, aubergine, miso skogssopp, grillet paprika

Allergener: Hvete, Sesam, Sulfitt

205,-










Alle våre pizzaer kan lages glutenfri









55,-

Kveldsmeny:

Serveres fra kl. 15:00 - 22:00

kokkens anbefaling

Fenalår salat

Snøball mozzarella, granateple, ristede mandler, tomat, grønnkål, balsamico dressing med honning, krutonger

Allergener: Hvete, Melk, Mandler, Sulfitt

210,-

Risotto

Honningglasert gresskar, sjøgress, ristede gresskarkjerner

Allergener: Melk

205,-

Gravet laks

Dillstuet potet med rosenkål, grønnkål, rødløk, sennepsdressing

 Allergener: Melk, Fisk, Sennep, Sulfitt

205,-

Spiseriet’s Angusburger

Potet bun, rødløk, bacon, røkt mozzarella, agurk relish og harrisa majones

Allergener: Hvete, Egg, Melk, Sulfitt

225,-

Smått og godt

Husets Kimchi med tortilla

Allergener: Hvete, Fisk, Sesam, Sulfitt

75,-

Bacon grillet dadler

Allergener: –

95,-

Nybakt brød med aioli

Allergener: Hvete, Egg, Sulfitt

75,-

Parmesan Frites med aioli

Allergener: Egg, Melk, Sulfitt

105,-

Forrett

Sitrus stekt kamskjell

Glasert endive, soya og ingefær vierge, tapioka

Allergener: Melk, Skalldyr, Sesam, Soya, Sulfitt

195,-

Steinsoppsuppe

Røkt selleri, rosmarinmarinert eple, sopp, persille

Allergener: Hvete, Melk, Sulfitt

195,-

Speket og ystet

Spekemat og ost serveres med dagens utvalg av garnityr, smør, steinovnsbakt brød

Allergener: Hvete, Melk, Sulfitt

210,-

Hovedretter

Julekrydret hjort ytrefilet

Rødkålmarmelade, eple- og selleripuré, gløgg glasert skorsonnerot

Allergener: Hvete, Melk, Sulfitt

385,-

Rødvin- og trøffelbresert oksekjake

Kantareller, rosenkål, brent løk, grønnkål , steinsopprisotto

Allergener: Melk, Sulfitt

345,-

Posjert torsk

Beurre blanche med rogn og gressløk, confitert potet, gulrot, ertepuré, bacon

Allergener: Melk, Fisk, Sulfitt

365,-

Dessert

Multe og hvit sjokolademousse

Multegele, brunet mandelkake, ristet sjokolade, yoghurtis

Allergener: Hvete, Egg, Melk, Mandel

135,-

Karamellpudding

Kandisert appelsin, sjokoladesvamp, crème chantilly

Allergener: Hvete, Egg, Melk

135,-

Norske modne oster

Fikenkompott, brød

Allergener: Hvete, Melk, Sulfitt

185,-

Det er ønskelig at samtlige i selskapet bestiller av samme meny nedenfor her.

-DELEMENY-



Vanskelig å velge?


Spiseriet serverer et utvalg fra menyen samt noen overraskelser.
Min 2 personer.


495,-

-SELSKAPSMENY-


Pannestekt kamskjell

Løjrom beurre blanch, glasert gulrot, tapioka

Allergener: Melk, Bløtdyr, Fisk, Sulfitt

Sitrus glasert andebryst

Gresskar, grillet brokkolini, hvitløkssjy, Confitert perlepotet

Allergener: Melk, Sulfitt

Sjokolademousse

Jordbær kompott, kanel krumble

Allergener: Hvete, Melk, Egg, Mandler

785,-

-Julemeny-

Juletallerken

Ribbe og Pinnekjøtt, medisterkake, vossakorv,
julesaus, rødkål, surkål, kålrotstappe,
mandelpoteter, tyttebær

Allergener: Hvete, Melk, Sulfitt

625,-
Karamellpudding

Kandisert appelsin, sjokoladesvamp,
crème chantilly

Allergener: Hvete, Egg, Melk

135,-
Juletallerken ink. karamellpudding
718,-
Scroll to Top