Meny
Her er våre mange fristelser!
På Sofienlund Spiseri benytter vi sesongens lokale råvarer, men inspirasjonen til rettene henter vi fra hele verden med stor skaperglede. Vi er overbevist om at du merker dette i rettene som er laget fra bunnen med varme og kjærlighet med omtanke for deg som vår gjest.
-Kjøkkensjefen Linus
Lunsjmeny:
Serveres fra kl. 11:00 - 15:00
Lunsj
Dagens suppe
Allergener: Spør din servitør
185,-
Steak tartar sandwich
Soppsalat, kapers, speilegg, trøffeldressing, fritert løk, grillet surdeigsbrød
Allergener: Hvete, Egg, Melk, Sennep, Sulfitt
205,-
Kombo
Prøv dagens «half and half kombo» Halv Spiseriet’s sandwich og halv dagens suppe
195,-
Dagens fiskerett
Allergener: Spør servitøren
225,-
Dessert
Mokka og karamellmousse
Pistasj is, karamellisert pistasj
Allergener: Hvete, Egg, Melk, Pistasj, Mandel
135,-
Tindvedostekake
Ristet hvitsjokolade, syltet tindved
Allergener: Hvete, Egg, Melk, Mandler
135,-
Norske modne oster
Fikenkompott, brød
Allergener: Hvete, Melk, Mandler, Sulfitt
185,-
kokkens anbefaling
Salat med valmuefrø gratinert chevre
Coppaskinke, granateple, grønnkål, gulbeter, karamellisert pistasj, honningdressing, steinovnsbakt brød
Allergener: Hvete, Melk, Pistasj, Sulfitt
210,-
Pasta garganelli
Tomatsaus, tørket tomat, sitron, hvitløk, Norvegia special reserve
Allergener: Hvete, Egg, Melk, Sulfitt
215,-
Bouef Bourgogne
Høyrygg, delikatesseløk, bacon, gulrot, sopp, potetmos
Allergener: Melk, Sulfitt
230,-
Spiseriet’s Angusburger
Potet bun, rødløk, bacon, røkt mozzarella, tomat salsa og harrisa majones
Allergener: Hvete, Egg, Melk, Sesam, Sulfitt
225,-
Pizzameny:
Serveres fra kl. 11:00 - 22:00
Pizza
Jåla
Trøffelsaus, Jåla trøffel salami, mozzarella, sopp, grønnkål
Allergener: Hvete, Melk, Sulfitt
215,-
BBQ kylling
BBQ-saus, mozzarella, kylling, rødløk, cherrytomat og koriander
Allergener: Hvete, Melk, Sulfitt
215,-
Råtass
Hvitsaus, chevre, Råtass chorizo, syltet jalapeño, koriander majones, fersk koriander
Allergener: Hvete, Egg, Melk, Sulfitt
215,-
Slegge
Tomatsaus, Slegge salami, mozzarella, chili, oliven, rødløk og oregano
Allergener: Hvete, Melk, Sulfitt
225,-
Hockey
Tomatsaus, mozzarella, coppaskinke, Norvegia special reserve, ruccula, pinjekjerner
Allergener: Hvete, Melk, Sulfitt, Pinjekjerner
225,-
Nduja
Hvit saus, mozzarella, Råtass salsiccia, Nduja, rødløk og gorgonzola
Allergener: Hvete, Melk, Sulfitt
230,-
Voi voi
Steinsoppkrem, mozzarella, kantareller, shiitake, Voi voi lammepølse
Allergener: Hvete, Melk, Sulfitt
235,-
Aubergine og miso
Vegansk mozzarella, aubergine, miso skogssopp, grillet paprika
Allergener: Hvete, Sesam, Sulfitt
205,-
Smått og godt
Husets Kimchi med tortilla
Allergener: Hvete, Fisk, Sesam, Sulfitt
75,-
Parmesan Frites med aioli
Allergener: Egg, Melk, Sulfitt
105,-
Nybakt brød med aioli
Allergener: Hvete, Egg, Sulfitt
75,-
Bacon grillet dadler
Allergener: –
95,-
Kveldsmeny:
Serveres fra kl. 15:00 - 22:00
kokkens anbefaling
Salat med valmuefrø gratinert chevre
Coppaskinke, granateple, grønnkål, gulbeter, karamellisert pistasj, honningdressing, steinovnsbakt brød
Allergener: Hvete, Melk, Pistasj, Sulfitt
210,-
Pasta garganelli
Tomatsaus, tørket tomat, sitron, hvitløk, Norvegia special reserve
Allergener: Hvete, Egg, Melk, Sulfitt
215,-
Bouef Bourgogne
Høyrygg, delikatesseløk, bacon, gulrot, sopp, potetmos
Allergener: Melk, Sulfitt
230,-
Spiseriet’s Angusburger
Potet bun, rødløk, bacon, røkt mozzarella, tomat salsa og harrisa majones
Allergener: Hvete, Egg, Melk, Sesam, Sulfitt
225,-
Forrett
Sitrus stekt kamskjell
Glasert endive, soya og ingefær vierge, tapioka
Allergener: Melk, Skalldyr, Sesam, Soya, Sulfitt
195,-
Steinsoppsuppe
Røkt selleri, rosmarinmarinert eple, sopp, persille
Allergener: Hvete, Melk, Sulfitt
195,-
Speket og ystet
Spekemat og ost serveres med dagens utvalg av garnityr, smør, steinovnsbakt brød
Allergener: Hvete, Melk, Sulfitt
210,-
Hovedretter
Pepper stekt okse indrefilet
Ristet hasselnøtt smør, romanesco, grillet vårløk, røstipotet, confitert hvitløk
Allergener: Hvete, Melk, Hasselnøtt, Sulfitt
385,-
Rødvin- og trøffelbresert oksekjake
Kantareller, rosenkål, brent løk, steinsopprisotto
Allergener: Melk, Sulfitt
345,-
Pannestekt piggvar
Gnocchi, petit pois, chorizo, blåskjell, Norvegia special reserve, persille
Allergener: Hvete, Egg, Melk, Fisk, Bløtdyr, Sulfitt
365,-
Dessert
Mokka og karamellmousse
Pistasj is, karamellisert pistasj
Allergener: Hvete, Egg, Melk, Pistasj, Mandel
135,-
Tindvedostekake
Ristet hvitsjokolade, syltet tindved
Allergener: Hvete, Egg, Melk, Mandler
135,-
Norske modne oster
Fikenkompott, brød
Allergener: Hvete, Melk, Mandler, Sulfitt
185,-
Det er ønskelig at samtlige i selskapet bestiller av samme meny nedenfor her.
-DELEMENY-
Vanskelig å velge?
Spiseriet serverer et utvalg fra menyen samt noen overraskelser.
Min 2 personer.
495,-
-SELSKAPSMENY-
Pannestekt kamskjell
Løjrom beurre blanch, glasert gulrot, tapioka
Allergener: Melk, Bløtdyr, Fisk, Sulfitt
Sitrus glasert andebryst
Gresskar, grillet brokkolini, hvitløkssjy, Confitert perlepotet
Allergener: Melk, Sulfitt
Sjokolademousse
Jordbær kompott, kanel krumble
Allergener: Hvete, Melk, Egg, Mandler
785,-
